Guide till festivalområdet

Möllevångsfestivalen 28–29 juli är ett folkligt förankrat arrangemang på Möllevången som under två dagar kommer att inspirera och fresta alla sinnen. På olika sätt tar vi upp teman som möllevångsborna brinner för och vill dela med sig av till alla besökare.

Ungefär 110 band spelar på våra scener under festivalen, såväl etablerade som osignade band. Vi bjuder på reggae, hip hop, jazz, pop & rock, hårdrock, punk, groove och så alla de band som man aldrig riktigt vet vilken genre de är, bara att de är spännande.
Under den 28-29 juli skapar vi, med hjälp av de som bor här, en mötesplats för alla oss som älskar Möllevången och det som ryms där.
Självklart är hela arrangemanget gratis.

Mer detaljerat program kommer ut i Aluma den 26 juli.

Här kommer en kort beskrivning av festivalområdet:

Folkets Park. Här kommer det att bjudas på musik och artister från alla världens hörn inom olika genrer! Det finns även utrymme för att se dans och en hel del överraskningar!

Kärlekens torg. Olika ”rum” riktade mot scenen på torget. Koppla av medan du äter ditt festivalerbjudande hämtat från en av Möllans många restauranger. Fram till 15.00 är Möllans fantastiska torghandel såklart också igång.

Gröna Gatan. Mötesplats i staden, där temat är ekologi. Simrishamnsgatan stängs av, innergårdarna öppnas upp. Föreläsningar, filmvisning och workshops och mer. Gatan vill motivera, inspirera, informera och engagera kring ekologisk livsstil i staden.

Barnens Hav. Kärlek, mångkultur, hav och fantasi med barnen i centrum. Vi ska dansa, lyssna på sagor, titta på cirkus, busa i sandlådan, skapa ett stort akvarium, hälsa på clownen och gå på skattjakt. Vuxendagis utlovas också…

Loppis-stråket. Barn och ungdomar säljer sina avlagda pjäxor, lastbilen man tröttnat på eller byxorna man växt ur för länge sedan! Här kan man även fynda fina attiraljer till nästa generation busungar! Föranmäl dig på vår hemsida.

Hantverksgatan. Södra Parkgatan kommer att intas av kreativa, skapande, människor som säljer egentillverkade alster! Marknaden ska fungera som en mötesplats och inspirationsforum för kreativa människor som ännu inte nått ”toppen” av sin designkarriär.

Jesusparken. Aktivitetspark med allt från fotbollsturnering till open jam med musiker från möllans alla hörn. I närheten finns Streetytan där alla ska få/kunna vara med på lika villkor oavsett om det gäller BMX, Mountainbike, Skatebord eller inlines.

Konstgatan. Kristianstadgatan blir scen för skapande av alla slag. Du som besökare kommer både kunna njuta av andras skapande, men även själv vara en del i skapandet av rummet. Musik, film, utställningar, poesi och performance.

Chilloutrondellen. Rondellen är en samlingsplats för främst elektronisk musik av det lugnare slaget. Tygkonstnären Jamin Murphy förgyller platsen tillsammans med fakirer, eldartister, och mycket mer.

Karnevalståget kommer att avsluta festivalen klockan 19-21.00. Den innehåller allt som en karneval ska ha. Sambaorkester, Candombe och dansare. Det garanteras liv, rörelse, glädje och massor av rytmer! Avslutas på stora scenen.

Mer information om områdena och musiken hittar ni på hemsidan www.mollevangsfestivalen.info.se

På bilderna: Tove som arbetar med layout/hemsida, Johannes som bokar reggaeband och Behrang som håller i hiphopscenen.
Foto: M Olsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: