Tack tack tack tack tack i all oändlighet

Till alla sköna människor som har medverkat till att göra den första Möllevångsfestivalen till ett fyrverkeri av skaparkraft och glädje:

TACK alla musiker som har ställt upp gratis och emellanåt under rätt tuffa omständigheter. Ni är alla guld värda, med hjälp av er har vi gjort oss hörda över stad och land. Vi kommer att följa upp och kompensera för det vi lyckades mindre bra med och hoppas att ni vill återkomma även i framtiden.

TACK alla andra artister som bidragit med sin kreativitet och Möllevångsstolthet: Konstnärer, performers, gatu- och gårdsmusikanter, trollkonstnärer, dansare, ideella organisationer, chilloutfolket, poeter, filmare, karnevalsgänget, för att nämna en bråkdel av det underbara som tagit plats i våra kvartér.

TACK till de boende som har lånat ut gårdar och bidragit med utrymme för konst, poesi, reggaescen, caféverksamhet, loppis och mycket annat som det kommer att snackas länge och innerligt om. Vi vill ha ännu mer av detta nästa år och ska slipa till samarbetet med er.

TACK ni handlare, krogägare och andra entreprenörer som har ställt upp med sponsring så att festivalen blev möjlig att genomföra, från reda pengar till lådor med frukt från torget. På hemsidan finns upplagt vilka ni är, om någon fattas så fixar vi till det, och har ni inte redan fått den exklusiva festivaldekalen så hör av er.

TACK underbara festivalarbetare och funktionärer av alla slag som ställt upp med ert engagemang och hjärta: Scenarbetare, städare, knappförsäljare, bandvärdar, backstagegänget, matteamet, affischerare, festivalkontoret och övriga allkonstnärer och fixare, barn som vuxna. Utan er hade detta inte varit möjligt.

TACK för alla små och stora slantar i våra stödbössor med mera. Ni som har backat upp med pengar ur egen ficka ska veta att varje krona har haft stor betydelse för att festivalen blev av och också för att vi ska kunna leva vidare. Stödarrangemang och spinoffs i folkfestanda är på gång, så håll ögonen öppna i höst!

TACK alla bandbokare: Groove, hiphop, jazz, reggae, pop/rock och hårdrock/metal/punk. Det är ni som har satt Möllevången på musikkartan och gett en imponerande mängd lokala och några tillresta musiker en välförtjänt scen, mer etablerade artister såväl som morgondagens stjärnor.

TACK till er som har backat oss med teknik och scen, alla ljudtekniker som slitit hårt och de som har lånat ut grejer eller låtit oss få hyra rabatterat. Det behövdes ju en hel del till de omkring 120 band som uppträdde 28-29 juli.

TACK till alla samarbetspartners: Xpress Yourself, Bazaar, Bodoni, Metro, Café Glassfabriken, Simpan, Sevedsprojektet, Arena 305, Aluma, RGRA och alla andra som jag just nu inte har koll på, men hör av er så skryter vi med er också.

TACK till er inom Malmö kommun som har vågat tro på oss, politiker, tjänstemän och anställda inom olika områden. Ni har bidragit till att visa upp Möllevången som den mest levande och mångkulturella stadsdelen i det avlånga landet.

TACK ni som har organiserat, och gått från kaos till viss ordning genom digert pappersarbete, mejl, telefonsamtal, möten och personliga kontakter. Det är fundamentet inför nästa år, då kommer det att vara mycket mer lättarbetat och bli bättre samordnat. Slå er för bröstet för fasiken.

TACK till er som har arbetat med marknadsföringen: Hemsidan, presskontakter, layout, affischer/flyers, tryck och annat som handlar om festivalens ansikte utåt, ett väldigt färgstarkt och vackert ansikte.

TACK till eldsjälarna i styrgruppen som gick från tanke till handling och som har jobbat dag och natt för att knyta samman säcken, i medgång som i motgång. Festivalen 2006 är en milstolpe i Möllevångens historia, det största arrangemanget i stadsdelen under modern tid, och det började med er. Ära, lagerkransar och hurrarop och vi ska skåla med er så snart ni har sovit ut!

Och självfallet: TACK till er som har minglat, lyssnat, tittat, skrattat, skuttat och på andra sätt bidragit till folkfesten, helt enkelt genom ert deltagande. Den uppskattning vi har fått de här två dagarna har värmt oss om hjärtat och stöttat oss genom stundtals tuffa arbetspass. Den glädje ni har visat över arrangemanget har redan fått många av oss att gå igång på vad vi kan göra ännu bättre nästa år.

Har jag glömt något viktigt nu så beror det på att jag är trött. På tisdag åker jag till landet en vecka och återkommer sedan med förnyad kraft. Skicka in bilder och kommentera där andan faller på, så håller vi tillsammans festivalen levande.

Av folket – för folket!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: