Fina bilder från Möllevångsfestivalen

Fortsätt skicka in bilder från Möllevångsfestivalen!
Här är en länk till en blogg med fina bilder från festivaldagarna: Override

Annonser

6 svar

 1. Har precis läst hela skiten om Möllan och jag har kokat i flera år nu! jag e 30 bast och bott på Möllan hela mitt liv och börjar få Fuckin PANIK!! På all jävla icke malmöiter som dras till Möllan som flugor till skit!! Var faan har alla Möllanbor aka Malmlöiter tagit vägen?? det känns som jag går omkring i Växjö eller Värnamo.
  Innan högskolan öppnade i Malmö var väl läget under kontroll. Ett fåtal vegan turister och lite nissar från dalarna som rökte brass. Men nu har det spårat ut fullständigt!! Tofu ätande UFF klädda Marit Bergman wannabee horor huserar på alla uteserveringarna. De människor jag känner igen och känner under mina TRETTIO år i detta kvarteret har oxå fått spell! Man har ju inte råd o dricka på torget längre utan får fly undan till ställen typ square side (sunk side). Möllan har alltid varit en stadsdel för vanliga arbetare (Malmöiter) som kunde dricka en billig öl. INTE nåt jävla kulturhak för akademiker från småland eller svennehippies som Donnie D sa!! Det som drog icke malmö packet hit ”de mångkulturella möllan” och ”den billiga maten”
  kommer inte att finnas kvar om några år för att då kommer majoriteten av de personer som gjorde Möllan så trevligt med sin ”etniska mågfald” inte kunna bo kvar!!! Utvecklingen visar ju att hyresvärdarna vill göra om till köpeslägenheter och då kan som sagt ”vanliga arbetare” inte bo kvar LÄNGRE!! Jag är pessimist så jag vet att denna utveckling inte kan stoppas. Kolla Christianshavn (kph) Söder i Sthlm.
  Redan nu är det nästan bara Svenssons i alla trappuppgångar och det är inga Malmöiter som flyttar in det är akademiker eller veganhippies med dreads som bor i kollektiv!! Måste alla flytta hit? Varför inte värnhem? där finns mycket falafel oxå. ja håller med anonymous som skrev”Ingen pratar skånska på Möllan” Det är som att vara en indian i ett reservat.
  Orkar inte ens gå in på Möllevångsfestivalen frågan för jag blir så arg på allt jävla slödder den drar hit!!!

 2. Kära Vessli! Det finns en hel del jag kan hålla med dig om, men eftersom du svingar så våldsamt att riktningen blir oklar. Hatar du allt och alla?

  Till exempel är Möllevångsfestivalen ett initiativ som vill ta tillvara kunskap och kreativitet i stadsdelen, ett arrangemang utfört av folk med djupa rötter i stadsdelen.

  Själv har jag bott här i tjugo år och är till och med född här en gång i tiden. Jag har knegat på gamla chokladfabriken och jag har tagit bussen från Södervärn till kurser på Lunds Universitet. Vännerna på Möllan är både infödda och hitflyttade, med själ, hjärta och en ödmjukhet inför andra människor.

  Studentajävlarna som krossar flaskor och spyr på trottoarerna efter en kväll på nya Inkonst har inte heller jag mycket till övers för. De gnäller över slöddret på Möllan, men är själva det värsta patrasket.
  Men jag skulle inte kalla dem för horor för den skull, det är bara grabbigt och lågt.

 3. Jag är själv svensk som växt upp på Möllan med mycket invandrare och lite svenskar. De jag känner som flyttat ut från Möllan avskyr detta stället nu!! De säger att där kan man knappt sitta där längre ”bara en massa smålännigar på restaurangerna” Detta e helt sjukt! hela min ungdom har vi polare hängt på Möllan och då var det inte så här Ingen Pratar för faaan inte skånska här längre förutom araberna i sina butiker och uttflyttade polare som tvingas hit i bland. det känns som jag bor i jönköping. Du som har bott här så länge då ? Har du inte märkt en lavinartad inflyttning av icke Malmöiter till Mölllan? Jag frågade en tjej från Värnamo om dom där uppe skulle tycka det var kul om 3000tusen Malmöiter flyttat in i hennes kvarter!! Hon sa bara ÖHHHHH kanske inte
  Poängen är ju som ja sa innan att desto mer ”poppis” de blir att bo på Möllan desto mer kommer ”ursprungsbefolkningen” som jag räknar mig till tvingas flytta härifrån för man har inte råd att bo kvar när priserna trissas upp och köpelägenheterna dyker upp.
  Jag har kontakter med folk som bott i Christianshavn i 25år och samma utveckling har skett där.Jag har altid älskat Möllevången men böjar jag tvivla. Detta är en ren Exploatering av en arbetarstadsdel!! Småland ut ur Möllan!!

 4. Jag håller med om att Möllan håller på att exploateras. Kanske inte så mycket på grund av var folk kommer ifrån och vilken dialekt eller vilket språk de talar, utan mer att det har blivit som ett jädra turistställe där de besökande eller tillfälligt inflyttade saknar varje form av känsla eller respekt för stadsdelen och invånarna. Som att befinna sig mitt i ett avsnitt av supa-knulla-spy-dokumentärserien Ibiza – Ocensurerat. Det är klart att det är irriterande. Och ja, det var bättre förr.

 5. Visst kära gamla Vessli-möllan bo, jag förstår vad du menar men det är väl knappast festivalens fel att du känner dig utrotningshotad?! Så vitt jag vet är festivalen någonting en gång mer eller mindre sprunget ur möllevångsgruppen som huserat och förbättrat möllan i över tio år nu! Festivalen inlemmar den helt fantastiska karnevalen som till 80% fortfarande består av icke etniska svenskar om det nu är det som är det viktiga?! Festivalen är helt unik, liknar inga andra stadsfestivaler. Den bygger till 100% på ideelt arbete av oss som bor här. Ingen sponsor eller kommun som lägger något på oss utna en fest på våraa villkor. Den erbjuder ALLA gratis underhållning av det bästa vi har av först och främst LOKALA förmågor och resurser. Dina vänner som fluyttat härifrån kan dessvärre inte räkna sig som möllan bor medan de som bor här utgör möllan idag. Festivalen är en fantastisk möjlighet för oss att visa hur vi vill att möllan ska se ut i framtiden. Om du hade kommit ut ur din lägenhet så hade du sett att festivalen är en protest mot etablissemanget, den styrker lokal engagemanget, den gör att nya och gamla möllan bor möts och tillsammans skapar vi morgondagens möllan. Det är vi som är folket, det är vi som kan göra skillnad om vi verkligen vill. Så sitt inte där i din lägenhet och kasta skit, ölen på Golden (samarbetspartner till festivalen) är fortfarande billig, klubbarna på Bodoni (samarbetspartner till festivalen) är mångfacetterade, billiga och BRA! Trygga möllan (samarbetspartner till festivalen) och HRF (samarbetspartner till festivalen)kämpar på för att förhindra ombildningen till bostadsrätter. Vad gör du? Festivalen har fortfarande lokaler på galleri leonard. Gå dit och snacka med Jonas (tillfällig odförande i festivalen samt född och uppväxt möllan bo) Martha (trygga möllan och politiskt och socialt enagarerad möllevångsbo sedan 77)eller Ola (hyresgästföreningen och etablerad möllanbo) eller någon av alla de andra som verkar för att möllan ska vara så bra och folkligt som möjligt och se var du kan lägga all din glödande energi på något konstruktivt!
  Väl mött!

 6. Begriper inte varför vi ständigt skapar problem av allt för mycket intellektuellt tänkande om vad som är rätt eller fel i ens så ”viktiga” åsikter. Åsikten är inget värd om inte historiken bakom argumenten, förståelse över motståndet samt acceptera det som är inte delger förklarning till subjektiva argument och tycken.

  Det jag läst av de som klagar tyder på lika hård fördom & yttrande som att tycka att blattar borde dra till eget område och inte förstöra den fina överklassen .
  ”Redan nu är det nästan bara Svenssons i alla trappuppgångar och det är inga Malmöiter som flyttar in det är akademiker eller veganhippies med dreads som bor i kollektiv!”

  Snål-länningar är de som bidrar till att hyresvärden vill ha bostadsrätt?
  Vi är styrda i en makthavande pyramid. Hur vi än gör STYRS vi av någon/något
  Ska vi då skylla på folket eller de som styr & planerar människans framtid?
  När ska det kollektiva slå underifrån och inte inbördes? Varför kategorisera ”falafel-ätaren” ”maritbergman horan” och ”svennen som vill stabilisera sin familj med trygghet”

  ?

  kan vi först och främst njuta och vara glada över att vi lever och andas. Finns det verkliga problem [här] eller är de illusoriskt skapade av oss själva utefter hur vi tolkar intrycken?

  O nej
  nu tänker du att han som skriver är en jävla hippie som rökt lite för mycket!

  fördom fördom fördom
  hindrar dig från människans sanna natur

  /Jamin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: