Varför vi är maskerade på ”Årets bild”

Så var det dags för Sydsvenskans ”Årets bild” 2008.  Ett brev skickades med posten hem till årets pressansvarige för festivalen, adresserat till denne personligen, med en inbjudan att vara med på bilden då den varit  en av de ”artister, skådespelare, arrangörer, dj:s, krögare, bloggare, författare, konstnärer, och andra nöjes- och kulturarbetare som under året gjort tillvaron roligare i vår del av världen”.  En liten stilla undring for genom våra huvuden om varför brevet helt enkelt inte kom till festivalens officiella adress? Varför en personlig inbjudan kom till den person som oftast haft sitt namn i pressen och inte till hela festivalen? Men tänkte vi, vi får väl ta saken i egna händer..  För oss är Möllevångsfestivalen inte bara ytterligare ett kulturarrangemang  – för oss är festivalen så mycket mer än så. Det kan hända att vi ännu inte når ända fram i vår strävan att vara en lokal folkrörelse, men vi har iallafall kommit en bra bit på vägen i att engagera så mycket folk som möjligt och arbetet pågår året runt med att hitta former, strukturer och metoder för att skapa bästa möjliga förutsättningar för alla att bara komma in med sina idéer och kunna genomföra dem.

Vi som gick till fotograferingen i måndags gick därför dit med avsikten att vara representanter för alla de som slitit hårt under året men av olika anledningar inte kunde närvara.  På sydsvenskan.se finns en liten miniintervju om hela saken, som inte trycktes i tidningen. Den återges här nedan.

God Jul och tack alla engagerade för ett fantastiskt 2008! Vi ser fram emot att göra om samma sak och lite till 2009 och hoppas att alla ni  som slitit med oss i år och många många till joinar oss och tillsammans gör 2009 ännu bättre!

//vi sex som hamnade på bilden

Varför är ni maskerade på bilden?
Av Karin Arbsjö

Sydsvenskan har intervjuat representanterna för Möllevångsfestivalen:

Vad vill du helst minnas från 2008?
– Bäst var så klart årets Möllevångsfestival. Utöver det var Sommarscen Malmö bra, och ESF:s kulturprogram var imponerande.

Vad vill du helst glömma?
– Jag kan inte komma på något, vi försöker att fokusera på det positiva för då är allt möjligt.

Vad önskar du dig till Malmö nästa år?
– Fler gratis kulturarrangemang och att ännu fler engagerar sig i Möllevångsfestivalen.

Varför är ni maskerade på bilden?
– Möllevångsfestivalen genomförs av många hundra engagerade människor och det vore fel att några få fick cred för det som alla gör. Vi vill lyfta fram festivalen som arrangemang i stället för några få personers egon. Utan folket hade festivalen aldrig varit möjlig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: