Nytt från Möllevångskarnevalen 2009

Våren har börjat, och med den, förberedelserna inför årets karneval. För elfte gången kommer karnevalståget att inta Möllevångens gator och sprida glädje, förena grupper och grannar. Möllevångskarnevalen är en ideell aktivitet som startade för elva år sedan för att ge barn och ungdomar en sommarsysselsättning och för att lyfta fram en stadsdel som då sågs som ett problemområde, präglat av alkoholism och droger. För varje år som gått har karnevalen utvecklats och nya grupper har tillkommit. Vårt mål är att skapa en gemenskap mellan de grupper som verkar på Möllevången och att förgylla sommaren i stadsdelen.

I år kommer vi att lägga fokus på att integrera barn, ungdomar och även vuxna i karnevalens förarbete, genom att bidra med lokaler och material för att kunna genomföra ett antal karnevalworkshops. För att kunna representera Möllevången rättvist hoppas vi att ni är intresserade av att hjälpa oss att skapa dem. Alla idéer är välkomna och vi vill göra vårt bästa för att möjliggöra era kreativa visioner.

Ett visionsmöte kommer att sammankallas inom kort, där vi tillsammans utvecklar och planerar årets grymmaste karneval! Många grupper och föreningar som inte har en ursprunglig karnevalstradition har tidigare deltagit och alla är välkomna. Här finns en möjlighet att synas och att uttrycka sig. Detta görs dock utan politiska och religiösa symboler. Möllevångskarnevalen är en folkfest och en plats för kreativitet, konst och skapande. Årets storslagna karneval kommer att äga rum den 25/7 så det finns gott om tid för förberedelser!

Vill ni vara med att skapa årets förberedande workshops och/eller karneval? Maila mollevangskarneval@hotmail.com

Vi anordnar karnevalen i år: Yamila Contti (Kontaktperson), Sofia Abu Jacobsson (Kontaktperson), Veronica Cubas Tracal (Kontaktperson workshops) & Negin Asarian Karnevals

Hälsningar från Möllevångskarnevalen!

”Möllan, Världens spegel” www.myspace.com/mollevangskarnevalwww.mollevangsfestivalen.net

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: