Konflikten som inte fanns och musikscenen som blev för stor

Igår kväll skrev Sydsvenskan om Möllevångsfestivalens nya fokus på etablerade artister och konkurrensen mellan Möllevångsfestivalen och Malmöfestivalen. Det tog bara någon timme innan en besökare undrade om Möllevångsfestivalen blivit en förfest till Malmöfestivalen. Johanna svarade att Möllevångsfestivalen
självklart är mer än stora scenen i Folkets park, att festivalen fortfarande syftar till att lyfta lokala band och akter, inte bara de som sysslar med musik.

Jag frågade Hanna Hedvall, en av de två samordnarna för innehållet på Möllevångsfestivalen vad hon hade att säga om saken.
-Den här artikeln har tre stora problem: Den får festivalen att låta som att den bara är en musikscen, det ser ut som att vårt fokus ligger på etablerade band och texten fokuserar på en konflikt som inte finns mellan Möllevångsfestivalen och Malmöfestivalen.
-Det är intressant att vissa tidningar mest fokuserar på en konflikt, som inte finns, mellan Malmö- och Möllevångsfestivalen. Istället för att fokusera på vad som händer och vad syftet är med festivalerna. Det finns en risk att det faktiskt skapas en konflikt mellan festivalerna och det är bara onödigt och dumt. Alla kulturinitiativ borde uppmuntras, det finns ingen anledning till att ställa dem mot varandra. Det går ju faktiskt att kommunicera också.

I kommentarsfältet på Sydsvenskan diskuteras frågan
, med vissa förvirrade inslag från SD som inte har med saken att göra. Gör din röst hörd, antingen där eller i diskussionsfliken som du hittar i menyraden ovan.

/Anna

Annonser

2 svar

 1. hej!
  jag vill gärna medverka med min musik och även med en egen klubb- KLubb vardagsrum på en av innergårdarna. Det syftar på att folk ska kunna slå sig ner i en lugn miljö och lyssna på musik där texten står i centrum! (kommer även driva fram kvinnliga musiker lite extra vid detta tillfälle för det är en väldigt mansdminerad barnsch)

  är det möjligt?
  http://www.myspace.com/idaloslumbagos
  http://www.myspace.com/orkestergul

  ring gärna!
  MVH Ida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: