Pressmeddelande från Möllevångsfestivalen om Far i hatten och Folkets park

Klockan är sen men fortfarande råder full aktivitet på festivalkontoret. Idag outade Folkets park att samarbetet med Möllevångsfestivalen om Far i hatten inte blir av. Trots det dystra beskedet är stämningen uppsluppen och som vanligt fylld av framtidsplaner. Festivalens egna pressmeddelande skickas i detta nu till bland annat Sydsvenskan och Skånskan.

Pressmeddelandet från Folkets park hittar ni här. Sydsvenskan har också skrivit om det hela här. Möllevångsfestivalens eget pressmeddelande ser ut såhär:

Stor förlust för Malmös kulturliv

– Kommunen drar sig ur samarbetet med Möllevångsfestivalen kring Far i Hatten

Förra måndagen gjorde Möllevångsfestivalen och Gatukontoret, Folkets Park och Stadsfastigheter en muntlig överenskommelse om att Möllevångsfestivalen skulle ta över och driva Far i Hatten. Idag, på ett planeringsmöte om den grafiska profilen, meddelade parkchef Sverker Haraldsson istället att man ville dra sig ur det inledda samarbetet.

Möllevångsfestivalen tycker att det är väldigt tråkigt att inte få fullfölja visionen om att med mat, miljö och kultur etablera Far i Hatten som en fri, öppen och folklig mötesplats i parken.

Vi ville tillsammans med lokala kulturaktörer och föreningar skapa en plattform för det lokala och oetablerade kulturlivet – och på så sätt skapa en plats för såväl gamla som unga att avnjuta kvalitativ kultur i en trevlig miljö och med ekologisk mat.

– Vi vill skapa ett helhetskoncept som behåller gamla traditioner men samtidigt skapar en plats som speglar det folkliga Malmö idag, med all den mångfald som finns här, säger Jonas Bjärby från Möllevångsfestivalens styrelse.

Vi beklagar att Kommunen väljer att låsa sig vid tidigare avtalsformer och tidigare förutsättningar istället för att se potentialen och möjligheterna som ett samarbete med oss innebär. I Möllevångsfestivalen visionerar vi alltid stort och arbetar efter devisen att allt är möjligt.

– Det är synd att Folkets Park inte är beredda att satsa på oss och se vårt engagemang som en tillgång. Vår styrka är att se möjligheter och vara nytänkande utan att vara kommersiella. Vi kommer självklart att fortsätta ett nära och givande samarbete kring arrangemanget Möllevångsfestivalen i sommar. Samtidigt kommer vi också att fortsätta arbeta för fler öppna, folkliga och entréfria mötesplatser både i Folkets Park och i resten av stadsdelen, säger Johanna Nilsson Peixoto från Möllevångsfestivalens styrelse.

Länk till pressmeddelandet från Möllevångsfestivalen finns här.

/Anna

Annonser

3 svar

  1. Det är lite symptomatiskt för hela processen med dem att de skriver i pressmeddelandet att vi hade FÖR STORA ambitioner! Det säger en del om deras inställning.. Vi kompromissade en hel del, och försökte hela tiden visa nya möjligheter, men de valde att se problem. Vi kan gå ur det här stolta och med huvudet högt, för vi kämpade för det vi trodde på! Det var dom som backade när vi redan skakat hand på överenskommelsen och det är dom som kommer att förlora på det. Vi har våra visioner och vårt engagemang och det kommer leda oss in på nya spännande grejer 🙂

  2. Överdramatiska (som vanligt). Det står ju tydligt att de också tycker att det är synd att ni inte fick det men att det inte funkar med nuvarande avtal. Visst kan man tycka att de borde kunna ändra avtalen för det är väl de som äger stället? Men sluta att vara såna martyrer.

  3. Sune, jag tycker att din komentar att vi är martyrer är till att ta till fel ordval. Det var många turer fram och tillbaka med förhandlingarna och det är inte så att vi sitter och tycker synd om oss själva. Vi fortsätter i den anda vi alltid gjort och Jag själv tycker att det är viktigt att få ta del av alla parters syn på det hela. Sättet att få veta att dom backat ur avtalet var ganska överraskande och där av avstannade våra planer väldigt abrupt och om du inte har försåelse för sådant kan du ju jämföra med att du gått på jobb intervju och fått veta att du fått jobbet men sedan få ett email eller brev i handen veckan efter att ”förresten vi ångrade oss vi vill inte anställa dig i allafall”. Hur hade du tagit det ??? som sagt vi går framåt och ser bara möjligheter och dom som känner det samma och vill vara med och förändra vår stadsdel till något positivt och fint som våra barn kan känna sig stolta över, är välkomna att stötta oss eller medverka i våra arrangemang på annat sätt…. Av folket För folket …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: