Stödkampanj, boendemöte, karnevalsmöte, logistik…..

Ja, Percy har verkligen rätt, det myllrar av aktivitet nere på kontoret och runt Möllan redan. Stödkampanjen har möten varje måndag kl 18. Just nu planeras det för nypremiär av de älskade parkfesterna i Jesusparken. Minns ni förra årets lyckade partaj? Både i strålande sol och i ösande regn lyckades vi hålla stämmningen på topp med uppbacknng av Tarabband, Chalao, Clowner etc. Vi får se vad det blir för spännande i år. Jag hör att konceptet ska utvidgas lite….

I rummet bredvid pågår logistik möte. Det är killarna och tjejerna som jobbar med de riktigt tunga bitarna i form av el, transport, mat, avfallshantering, säkerhet etc…Känns som att det är det som utgör själva skelettet under festivaldagarna. Hur ska annars alla förstärkare och ljus funka? Grejorna komma på plats? Magar mättas? Och ordning och reda upprätthållas så att kreativiteten, uttrycket och skådespelet kan blomstra….brrr….vågar knappt tänka på var vi hade varit utan vårt kära logistikgäng

Boendegruppen jobbar nu intensivt med att aktivera så många boende och gårdar runt möllan som möjligt. Det är ett riktigt dektektivarbete att hitta kontaktpersoner på alla gårdar. Snart kanske just du får ett samtal eller ett mail där du tillfrågas om du har lust att hjälpa till. Och snälla gör det. Det är ju vi som bor här som skapar festivalen och ett fungerande boende nätverk som verkar året om är en av de häftigaste och starkaste rörelserna som festivalen är med att ge upphov till. Av folket för folket på riktigt.

Så igår kvällning på väg hem cycklar jag förbi möllevångsgruppen där karnevalgänget precis håller på att avsluta sitt möte. Genast uppamnas jag att vara med i akrobatik eller orientalisk dansworkshops, på måndagkvällar tränas det rytmer på afrikanska trummor, det ska börjas en yogagrupp för att hålla alla starka och fina och glada. Årets tema för karnevalen i festivalen är ”en annan värld är möjlig”.

Trampar fort hem nerför simrishamnsg genom åskknallar och blixtar. Blir såklart genomblöt men är alldeles varm och upprymd inuti. Himlens spel o skiftningar tar liksom andan ur en och gör en så otroligt närvarande på samma gång. Kan inte hålla tillbaka ett litet galet tjut när jag fumlar med nycklarna och regnet piskar. Det här är verkligen så kul att vara en del av!

// Rebecca

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: