Oh my lord! NU är det ju bara 6 veckor kvar till Möllevångsfestivalen!! AAAAAAHHH!!!

Våra kära kära läsare!

Här kommer ett litet smakprov på vad som kommer att hända på årets festival!

Vi har vuxit rejält och kommer ta en ännu större del av Möllevången än vad vi gjort innan. Hela Möllan kommer vara av folket och för folket!

Först och främst vill vi berätta att vi gör allt vi kan för att genomföra festivalen med så lite miljö- och klimatpåverkan som möjligt.

Festivalen bygger redan sedan tidigare på en återvinningstanke och på att använda sig av alla de lokala resurser som finns tillgänliga. Visste du t.ex. att nästan allting som byggs på festivalen byggs av återanvänt material?
Alla möbler är insamlade och second-hand och så mycket transporter som möjligt inom området sker med hjälp av kärror och cyklar. På detta sätt ekonomiserar vi såväl med våra egna medel som med naturens!

I år går vi ett steg längre och avstår från att göra ett tryckt program! Vi vet att våra festivalbesökare är flitiga och effektiva användare av internet och vi kommer också jobba på kreativa sätt att på festivalområdet informera om vad som händer!

FESTIVALOMRÅDET!

Rondellen

Festivalens hjärta! Rondellen genomgår en transformation i år och tar formen av en salong med café, bokbyte och scen för akustisk och lugn musik. Här kommer även festivalens centrala infopunkt att ligga med information, program m.m.

Parkmöllan
Möllevångsfestivalen är inte bara kultur, musik och festande utan det finns plats också för frågor som både engagerar och påverkar vår värld. I år kommer festivalen att använda Parkmöllan som en samlingsplats för organisationer som har fokus på samhällsfrågor.

Konsthallen
Den stora satsningen detta året är på konst som kommer att få en speciell plats i år. Amiralen kommer att förvandlas till ett konstgalleri med allt från installationer, videokonst samt utställningar av både bilder och tavlor. Tanken är att oetablerade konstnärer kan få en chans att visa sina verk. Konsthallen  arrangeras av konstnätverket Translocal.

Teaterscen
I år ansvarar scenkonstnätverket PotatoPotato för festivalens teaterscen. PotatoPotatos huvudsakliga syfte är att göra scenkonsten tillgänglig för alla och då är ju Möllevångsfestivalen ett perfekt sammanhang!

Konstgatan
Kristianstadsgatan blir även i år Konstgatan, en plats för olika konstformer, allt från performance och poesi till musik. En konstscen i regi av Kulturföreningen Pentagon kommer att bjuda på uppträdande i kulturens spännande gränsland.

Ungdomsområdet

Årets hiphopscen, och i synnerhet området som vi ämnar skapa runt den, kommer att ha en framträdande inriktning på ungdomar. Vi kommer att ta vara på alla de kreativa och konstruktiva aspekter som hiphopmusiken och kulturen som omger den och erbjuder.

Gårdsarrangemang
Festivalen letar sig in i varenda vrå och de boende ser till att öppna upp sina gårdar för att bjuda på den levande kreativitet som genomsyrar Möllan och som sipprar ut från varje hus.

Klubb

Vi kommer även i år arrangera en avslutande festivalklubb på Moriskan, lördagen den 25e juli. Vi har i år också sökt och utökat samarbetet med klubbarna i området för att besökarna ska kunna fortsätta sitt festivalande inomhus när gatorna har tystnat.

Barnområde
Barnområdet på Möllevångsfestivalen ligger kring området bakom Barnens Scen och lekplatsen i Folkets Park. Här kommer både liten och stor, vuxen och barn bjudas på en mängd olika kreativa aktiviteter!

Gatuartister
I år har vi valt att lägga än mer fokus på våra gatuartister! Det är de som sätter stämningen och skapar det oväntade men minnesvärda elementen i festivalen.

Gröna gatan
Gröna gatan visar på möjligheterna för en grönare och hållbarare tillvaro här i vår stadsdel. Många Möllanbor drömmer om en bilfri Simrishamnsgata året om. Under festivalens två dagar blir det verklighet!

Torget
Möllevångstorget är en naturlig mötesplats och detta kommer vi manifestera på olika sätt. Här börjar festivalen och här avslutas den. Från torgsten till torgscen!

Jesusparken
I denna gröna oas kan man lägga sig i en hängmatta, dricka en färskpressad juice och koppla av till skön baktakt och drömma sig bort en stund.

Marknads- och föreningsstråk

Årets marknad kommer att bli en myllrande historia. Stor vikt läggs vid egen- och lokalproducerade varor samt lokalt  aktiva personer och föreningar. Syftet är att lyfta fram det fantastiska utbud som finns och skapas av lokala kreatörer!

OOOOOCCCH ARTISTERNA ÄÄÄÄÄR!  (några av dom iallafall..fler tillkommer ju. Men vi vill ju inte lämna över ALL info än! ; )

– Alice in Videoland (Stora Scenen)

– Leslie (Torgscenen)

– Maher & Sousou Cissoko (Loungescenen)

– Riedenlow Olatunji Project (Jazzscenen)

– Orkester Gul (Akustiska scenen)

– Mama Dash (Reggaescenen)

– Svante Sjöblom (Bluesscenen)

– Million Vibes feat. Joey Fever (Funkscenen)

– Professor P (Hiphopscenen)

– Vit Päls (Pop/Rockscenen)

– Shadow Cult (Hårdrocksscenen)

– Cecilia Nordlund (Queerscenen)

– Nos (Elektroniska scenen)

– Nobelkommittén (Punkscenen)

Vi ses på Möllevångsfestivalen gott folk!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: