Alice In Videoland spelar på Möllevångsfestivalen

Alice In Videoland

Alice In Videoland

Jag kom i kontakt med Alice in Videoland under gymnasietiden då min öppenhet för musikgenrer generellt var låg.  Jag lyssnade till -Placebos- nasala budskap och undrade varför jag mådde dåligt. Men när detta electro-dunk passerade genom hörlurarna lättade det upp och jag har nog aldrig gått mer rytmiskt till skolbänken än till låten Naked (Maiden Voyage).
I sina bästa moments spelades Alice In Videoland på förfesten, där vi stampade grova kängor, dansade disco punk och rökte inomhus.
Ja,  allt detta då innan vi gick vidare till ”huvudstället”, vill säga där mainstream discot gick igenom plågsamma radiohits och där vi fick röka utomhus. Alice eller rättare sagt Toril Lindqvist sjunger bra, är kaxigt snygg och en riktig psychobitch!

–  Nu jävlar går vi o fixar en replokal och startar ett tjejband!
Torils Lindqvist första inledningsfras till musiken. Resten av killarna i klassen hade diverse band de spelade med i och lät tjejerna kolla på. Hon gjorde slag i saken och flera band senare blev det elektroniska soundet väsentligt och Alice In Videoland formades. Med säregna komponenter och musikstil blev deras demo snabbt uppmärksammad. De signerades för första skivan Maiden Voyage som släpptes 2003 och innehåller sköna basmelodier, bredd i genre, och en väldig massa energi och attityd i stämman. Nio av tio starka låtar och det kan inget annat bringa än framgång. ”Dance with me” släpptes lös som singel och AiVs karriär har fört med sig många spelningar världen över.

Hur känns det att spela på Möllevångsfestivalen?
– Festivaler på hemmaplan är alltid grymt. Vi är uppvuxna här och älskar möllan!

Varför valde ni bort Malmöfestivalen?
-Vi har spelat där två år i rad och i år vill de inte betala oss något. När det gäller andra band i samma storlek slänger de ut hur stora summor som helst, vi är ju från Malmö och det anses inte lika hivigt.

Fyra ord som beskriver möllan
– Musik, musiker, öl och falafel, (hahaha) låter klyschigt men ack så sant!

2009 är året då ni kommer

  • bli spelade på p3, (haha)
  • slå igenom i Japan och Usa
  • göt´ en duett med Vile Valo

Vill Du uppleva dödande live-energi med driv och attityd som bara kan upplevas på plats; missa då inte Alice In Videoland

STORA SCENEN

Myspace >> Här
Spotify >> Här

/ Jamin Pirnia
Dokumentationsgruppen
+ 46 (0) 735 39 18 69

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: