En berättelse….

Att göra festivalen är att skapa en berättelse om vårt Möllan. En plats av mångfald, kreativitet, vänskap, samarbete, kultur, respekt och generositet. Att göra festivalen skapades ur en önskan om att ge ett alternativ till medias och kommunpolitikers bild av vårt bostadsområde och en önskan om att ta vara på och lyfta fram de fantastiska värden och kvaliteter och resurser vår stadsdel har. För att lyckas med detta samlas vi igen och igen för att organisera, kommunicera och synkronisera vårt idéella arbete. Nu senast på det sista samordningsmötet, igår på Barnens scen i Folkets park. Och som Cattis Ahlgren påminde oss om; varje gång vi berättar om oss, Möllan och festivalen lägger vi till lite mer i berättelsen om festivalen av folket för folket…

.sammordningsmöte 017

sammordningsmöte 031

sammordningsmöte 032

Som många redan vet har vår eminenta konstnär Anna Carlsson färdigställt den grafiska versionen av kartan. Den går se på hemsidan och facebook. Jonas Bjärby drog den muntliga versionen på mötet. Vi uppdaterade också varandra om vad som bokats, ändrats och bestämts inför årets festival.

I år har vi lagt under oss ett ännu större område. Hela Simrishamnsgatan blir bilfri och omvandlas till gröna gatan med ekologisk hållbarhet för individen och samhället i fokus. Kristianstadsgatan klär sig i konstens skrud med utställningar av olika slag samt teaterscener etc.

Till många grannars stora tillfredsställelse blir rondellen i år ett stilla och roligt litterärt hörn med tillgång till böcker och soffor och liveframförd poesi. Här kan man oxå informera sig om kartan och programmet som endast trycks upp vid behov för en ”miljöavgift” samt lämna in sin t-shirt för screen-tryckning av årets logga.

Försäljningsområdet blir bara bättre och bättre med lokala, små designers och hantverkare. Festivalen vill främja god kvalité, individuella uttryck och lokalproducerat. I år hittas försäljningen längs Södra parkgatan och en bit in i Folkets park. Det kommer också att ges en modevisning.

Vid vändzonen Möllevångsgatan/Södra parkgatan hittas Timotie med vänner på den fabulösa Öppna scenen. Medan Parkmöllan stoltserar med samhällsinformation, intressanta utställningar och föreläsningar.

midsommar etc 079

En  nyhet för i år är att Möllevångskarnevalen har ett eget festivalområde i Hajparken (lekparken framför Ica Möllevången) där det kommer finnas allehanda aktiviteter för barn och andra karnevalssugna.

Annat som händer: Den populära elektroniska Chillout cenen är i år belägen i Mandelparken (grönområdet jämte Babel). Ödetomten väntar tyvärr fortfarande att punkarna ska ta sig samman. Bodoni huserar Queerscenen Tomboy på fredagen och Hårdrockscenen på lördagen. Möllevångsskolans utomhusareal besätts av Hip Hop. Stora scenen i folketspark och på torget visar det mesta av det bästa.  Amiralen blir konsthall med ett trettiotal olika utställare, lokala likväl som från Tyskland, Chile och Danmark. Debaser står för filmvisning liksom Moriskan som dessutom ger stand up och och festivalklubb på lördagen. Missa heller inte Jazz på Zarathustra och Blues på Far i hatten. Wilsson Dejay Soto driver ett rullande soundsystem och en mobil scen som åker Möllan runt under fredagen för att parkera utanför Babel vid kvällning. Barnområde finns bakom Barnens scen och flera klubbar arrangeras i samarbete med KB och Chokladfabriken. Reaggaeoasen hittar ni traditionsenligt i Jesusparken.

Men så organisk, levande och spontan som festivalen är så kommer det säkert dyka upp ytterligare spännande moment.

sammordningsmöte 039

Johanna drog de essentiella logistiska riktlinjerna om riggning, fördelning av resurser, in-check, ekonomi, avfall, städning, administration, sambandscentral, el, tillstånd etc, etc.

sammordningsmöte 066

Cesar kompletterade med info om säkerhet på scener, vid brand, skador våld etc. På söndag hålls det utbildning för alla medverkande och volontärer, missa inte det! Men det viktigaste är att vi alla inblandade håller god stämning.

sammordningsmöte 059

Som en liten överaskning dök Lena Ek upp (på sin alldeles egna födelsedag!!) och visade filmen om Möllevångsfestivalen 2007. Det är verkligen så roligt och bra att se vad vi gör och hur vi gör det, så vi hoppas att någon tar tag i filmandet i år oxå.

sammordningsmöte 062

sammordningsmöte 052

Samordningsmötet är slut för denna gång och vi rullar vidare mot ett beachparty kanske, eller vad säger du Keesha?

//Rebecca

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: