Folket bakom festivalen: Yamila

Yamila

Vad är din uppgift under festivalen?

Under fredagen hjälper jag till att samordna karnevalsområdet och på lördagen är min uppgift att styra karnevalståget rätt och att alla karnevalsdeltagande får det så bra som möjligt… Inför festivalen har jag anordnat barnarrangemang samt hjälpt till inom Stödkampanjen med, Vårmarknaden, Parkfesten och luciatåget under Julmarknaden. Just nu håller jag mest på att sätta ihop karnevalståget, prata med deltagare, artister, söka tillstånd osv. Det är mycket förarbete inför karnevalen med att skapa karnevalsstämning. Vi vill att alla ska känna sig integrerade. Det viktiga är ändå möllanborna och barnen. Det är de som är den viktigaste delen i karnevalståget.

Det är mest folk från Möllan i karnevalen men även vissa utomstående grupper. Vi jobbar också med gårdarna på Möllan för att få med dem. Som tillexempel med klädbytardagar och vattenkriget som vi hoppas anordna, mer info kommer om det -alla detaljer är inte klara.

Vad ser du mest fram emot under festivalen?

Att se alla engagerade och alla volontärer som sliter idéellt. Hehe, jag ska vinna en Miss Universum-titel med det här. Alla olika konstformer och folkets initiativtagande. Att se gatuartister och andra som inte är med i programmet men kommer och gör sin grej bara för att de tycker det är roligt.

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: