Möllevångskarnevalen 2009

I år händer det mycket inom Möllevångskarnevalen. Jag bad Yamila, som är samordnare för karnevalen berätta om planerna för årets Möllevångsfestival.

Vad händer under festivalen?

-I år har karnevalen för första gången sitt eget område. Det är Hajparken utanför ICA som under två dagar blir karnevalsområde. Där bjuder vi på ansiktsmålning, barnaktiviteter och olika slags workshops som

Capoeira, jonglering och akrobatik. Vi kommer även att ha sagotält -ett indiantält där en person sitter och läser sagor, det  kommer stå med i programmet för den som vill ha mer info. På karnevalsområdet kommer också finnas en scen medfolkmusikinriktning.

När går karnevalståget?

-Karnevalståget är på lördag. De som vill vara med samlas 16.00 vid karnevalsområdet. Vi samlar ihop oss, ansiktsmålar, sätter fast de sista paljetterna, stämmer instrumenten och sen avgår karnevalståget 17.30. Vi avslutar på Möllevångstorget med en halvtimmes show på scenen. Det är faktiskt 11e året i rad som karnevalen tågar igenom Möllans gator och sprider glädje. I år kommer det bland annat finnas Samba, Squaredans och ett barnblock i karnevalen. Det kommer bli jättekul!

Bilder från karnevalen på Vårmarknaden, fler bilder från Vårmarknaden finns på Flickr.

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: