Grönaste gatan på Möllan

Samordnaren Michaela har stora planer för Simrishamnsgatans förvandling till Gröna gatan. Gatan ska röra sig mellan fyra teman: meditation och inre harmoni, bildning, byte, återanvändande, dessutom ska allt vara gratis.

-Allt kommer hänga ihop. Du kan gå från klädbytet till hantverksstationen och lägga upp  dina byxor eller pynta den nya tröjan.

-Precis som tidigare år kommer olika nätverk och organisationer finnas tillgängliga på gatan för att informera om sina miljöengagemang. Sen kommer det finnas skateworkshop för den som vill prova på, cykelverkstad och cykelpynt. På innergårdarna blir det föreläsningar och olika sorters yoga. Det ska gå att ha picknick i grönskan till ljud från bokskog eller vågor mot stranden. Och så blir det ett hundspa.

Hur passar hundspaet in?

-Simrishamnsgatan jättelång och från början var det meningen att Bondens marknad skulle ta upp en del, men nu är de upptagna på Mossagården. Så jag spånade lite: Många på Möllan har hund, det är ändå en del av gemenskapen. Så vi bjuder på vegetariskt hundgodis från Astrid & aporna och nedbrytbara bajspåsar. Man kan gå dit och chilla med sina djur och andra hundägare. Det kan verka långsökt, men det jag vill är att folk ska stanna upp sluta stressa. Bli medvetna om världen runtomkring och inte söka lyckan i yttre faktorer enbart på grundad monetär konsumtion. Här visar vi andra alternativ.

Simrishamnsgatan

Simrishamnsgatan idag.

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: