Öppna din digitala bakgård!

Ytterligare en nyhet för i år är Öppna nätverk, nedan följer info direkt från folket bakom:

Möllevångsfestivalen är en festival som till stor del skapas av deltagarna själva. De boende i området öppnar av tradition sina gårdar för allmänheten under festivalen. På samma vis vill vi i år att vi delar med oss av den uppkoppling och information som i vanliga fall är inlåst i privata utrymmen.

Idén om öppna nätverk blomstrar över hela jordklotet. I vissa länder använder sig av öppna nät för att det finns en brist på uppkoppling och man måste dela ut de få knytpunkter det finns. Vi gör det för att vi har ett överflöd. De flesta använder bara en bråkdel av sin uppkopplings kapacitet. På samma sätt sitter de flesta på en massa värdefull digital information som skulle kunna komma andra till glädje. Under festivalen vill vi sammankoppla det gemensamma offentliga utrymmet med en digital offentlighet.

Vi kommer själva att bidra med ett lokalt nätverk i ljusrondellen där man kan komma förbi för att dela med sig av ett urval av sin egen eller ta del av andras digitala information som laddas upp på den lokala servern.

Att öppna sitt nät är som att släppa in andra människor på sin bakgård. Det innebär inte att någon kommer åt din dator. Ha dock koll på att du bara delar med dig av mappar med data du vill sprida, inte de som innehåller personlig information. Om du behöver teknisk hjälp, har frågor eller vill hjälpa till kommer vi att finnas i närheten av Rondellen på Kristianstadsgatan vissa tider under festivalen.

Så öppna ditt internet under Möllevångsfestivalens dagar, säg åt dina grannar att också göra det. Kom sedan gärna ner till oss i Möllevångsgruppens lokal vid Rondellen och märkt ut ditt öppna nät på vår karta över området!

/Nätfolket

Annonser

Ett svar

  1. […] internet på Möllan Posted on 23 juli, 2009 by mollevangsfestivalen Förutom det Öppna nätverk/möllans internet som vi nämnt tidigare, kommer också Myfi.net öppna upp sitt nät på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: