Hanna pustar ut efter Sydischatten

[21.00] Hanna Hedvall, Möllevångsfestivalens innehållssamordnare, har i det här klippet just svarat på malmöiternas frågor om festivalen på Sydsvenskans chatt.  Gå till MVFs YouTubesida för fler videos från dagen innan festivalen!

//Richie

Annonser

3 svar

 1. Fan vad jag ska vara tråkig nu, men jag tänker ta upp festivalens mest uttjatade ämne: Ljudnivån (eftersom den faktiskt nämndes i chatten).

  Det STORA problemet för mig (när jag bodde på Kristianstadsgatan, har flyttat nu) var ju inte scenerna och deras ljudnivåer, för de visste man att de tog slut vid 01-tiden.

  Men, som så många andra, är det dessa förbannade bongo(?)trummor som tar knäcken på en. Och jag veeeeet att ni inte har något juridiskt ansvar att få tyst på vad privatpersoner pysslar med efter 01 på natten, men nog fanken har ni ett visst moraliskt ansvar då yrummandet hade inte hållit på i samma skala om festivalen inte funnits.

  Någon sorts skyltar eller något åtminstone vid rondellen och rundgångscenen (om den finns i år också) och lite sådana smarta ställen med budskap typ:
  ”Möllevångsfestivalen har tillstånd att spela musik och leva jävel fram till klockan 01:00. Under natten ber vi dock festivalbesökarna tänka på att detta ej är Roskilde-campingen utan i husen här omkring bor det människor som behöver sova på riktigt. Stanna gärna kvar och ha roligt under natten men håll en lämplig ljudnivå. Och kom ihåg. INGEN kan trumma bongos på en lämplig ljudnivå så försök helst inte.”

  (lol, det blev ingen liten lapp)

 2. Nu blev det ju typ bara diss, men jag gillar ju festival-tanken egentligen. . . . . . det är bara de där satans trummorna 🙂

 3. Hej E-mannen & övriga oroliga grannar!

  Bra att veta är att trumgruppen som gick runt förra året till klockan tidigt på morgonen kom inte från Malmö, och dom kommer inte hit i år.

  Vi vet att det är ett problem för många, och att även om vi som du säger inte har juridiskt ansvar för det så bryr vi oss självklart om våran egen och våra grannars nattsömn.

  Vi har varit mycket tydliga till våra gatuartister och karnevalsdeltagare i år att det är kl 01 som gäller. Vi ska också göra vårt bästa för att åka runt och se till att det efterföljs. Vi kan inte lova att vi lyckas 100%, men vi ska verkligen göra vårt bästa…

  Många tror att vi inte bryr oss – men det gör vi verkligen.. Vi är över 500 arrangörer & volontärer och merparten av oss bor på Möllan. Vi har både ett egenintresse och ett långsiktigt intresse i att alla blir så nöjda som det är möjligt.

  //Johanna, logistikgruppen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: