Att skapa en idéell festival och hämta soffor

(17.43) Med anledning av Hasns kommentar på Behovslistan bad jag Hanna om en kommentar. Hon hälsar att hon och resten av festivalen verkligen önskar att de kunnat hämta upp allt det som Malmös invånare velat skänka.

-Vi är så glada att så många velat bidra, vi behöver allt stöd vi kan få för att kunna leverera den här grymma festivalen. Men tyvärr är vi för få som har möjlighet att hämta upp alla saker, vi är ännu färre med körkort och har ännu färre bilar att hämta upp sakerna med. Jag sitter med listorna på vad som saknas och vad folk vill erbjuda och försöker få ihop det, men tyvärr räcker jag inte till. Särskilt när det är så mycket mer som är lika akut och måste fixas.

Johanna hälsar att det också är välkommet att komma förbi själv med de möbler som önskas skänkas.

Överhuvudtaget är det värt att påpeka att en idéell organisation som festivalen fungerar lite annorlunda än en där de medverkande får betalt. Det går inte att ställa krav på engagemang, allt som händer och sker gör det på grund av att en eller flera personer vill att det ska hända (och tycker det är värt ansträngningen). Just nu är mellan 1500-2000 personer involverade i festivalen på något sätt. Ett 5o-tal av dessa är arrangörer, samordnare eller scenchefer. Flera hundratal är volontärarbetare, vissa kommunikationsmissar inträffar lätt i en så stor organisation. Alla jobbar gratis eller för en väldigt symbolisk summa (t.ex vakter och annan säkerhetspersonal).

Det ordnade kaos som just nu tagit över Möllan är resultatet av dessa människors ansträngningar. Allt är inte perfekt, men visst är det mysigt!?

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: