Kysst av en ängel!

Vaknade i morse alldelse försent. Smög mig ut för en sedvanlig kaffe på Simpan. Trodde jag skulle mötas av ett fullständigt kaos av efterfestival…..men det var som om inget hade hänt! Tog en tvekande sväng runt kvarteret. Såg några gula västar med skräpplockar-tång, tre stycken som bar en soffa, en krukväxt stor som ett träd  fortfarande kvar förskönade gatan och så känns det i luften att någonting HAR hänt. Vi har gjort det igen! En annan värld är möjlig! Bilder från helgen flimrar förbi på näthinnan, barn som tjutande av skratt jagade varandra, såpbubblor stora som badbollar, ett steamy saxofonsolo, en svettig ljudtekniker, en tokig clown, en scary mask, en snygg tavla, världens bästa veggo-burgare, en hjärtlig go-kram, ett knivskarpt gitarr-riff, kurviga höfter i glittrig paljett, ett maknadsstråk fullt av små skatter, guld o juveler, en folkmassa som gungar i takt, en berättelse om ett annat land, en blomma från en främling, en kompis från förr, en alldeles ny….

Festivalhelgen är över för i år. Redan på måndag börjar allt efterarbete för de som dragit mer än ett strå till stacken…..Det är ett otroligt, obetalt arbete och engagemang som ligger bakom Möllans folkfest. I år bjöds det på hundratals spontana manifestationer och över 20 fullspäckade scener med allt vad det innebär av teknik, kunnande, logistik, planering, armar och ben, god vilja, talang, gott humör, tid, och kärlek till varandra och det vi gör. Det är så lätt att ta saker och ting förgivet uppväxt i en kultur av överflöd men bakom allt du får finns det någon som som har lagt ner tid och energi och omsorg. Så se på din nästa idag, ge honom eller henne en kram, ett tack och ett leende för vi var 1000-tals som alla bidrog till årets grej och hon eller han är säkert en av dem. Bara för att vi kan och vi vill och vi ska.

Några bilder från avslutningen på torget (som avbröts lite abrupt av naturkrafterna). Men häng på Tove och Annas uppmaning och skicka in era bilder och komentarer.

Och du, tack för igår 🙂

avslutningen 014

avslutningen 012

avslutningen 016

avslutningen 038

Så dröjer den sig kvar, en känsla av att något fantastiskt har hänt….och man längtar tills hon kommer till oss igen.

avslutningen 024

//Rebecca

Annonser

5 svar

 1. Oh va fin text!

  tack som fan alla 🙂

 2. exakt! naturkrafterna chimpanser! någonting ni borde engagera er i mera istället för lättja!

 3. Lättja är ju en term som är svår att känna sig träffad av när man passerar rondellen 00.30 söndag natt och folk som ska upp och knega imorgon fortfarande jobbar idelt med att packa ihop det sista av fastivalen. Att hantera elektrisk utrustning med starkstöm som blivit våt är ingenting vi låter våra medhjälpare göra. Att utsätta våra artister för risken att få en stöt är heller inte vår grej så i samtal med elkunniga, säkerhetsansvariga och artister bestämde vi oss för att bryta helt enkelt. Konserter fortsatte på flera andra ställen och klubbarna höll igång hela natten.
  Big up go´ vänner!

 4. Snacka om lättja. Två raders gnäll som reaktion på ett fantastiskt evenamang av folket, varav många bokstavligen jobbat dygnet runt och många hundra ideelt arbetande har haft mycket långa arbetsdagar. För folket. Tusentals festivalbesökare har möts, ätit, dansat och deltagit i föreläsningar och workshops. Livligt folkliv, en mycket uppskattad barnverksamhet, gatuartister konst och hantverk. Och framför allt en kärleksfull och positiv atmosfär.
  Kom igen! Koppla av! Stäng TV:n och kom ut och dansa!

 5. Didn’t see much of the rest of the festival after about 6 on friday, except for the Carnival but Tomboy on Friday and Powerhouse on Saturday.
  But from what I saw Mollan Fest 09 was the best yet.
  I was glad not to have to run around this year and I am very grateful to those who did.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: