Nu är det äntligen dags för den Stora gårdsdagen!

Söndagen den 20e september slås portarna upp på Möllan igen. Nu har traditionen med öppna gårdar, utställningar, utbyte av odlingstips och växter, föreläsningar, fika, lek, musik och grannsämja i höstsolen varat i över 10 år.

Projektet startades av Möllevångsgruppen för att gynna boendemiljön och öka bekantskapen mellan oss Möllanbor och våra hus. Med ny styrelse och nya friska tag i Möllevångsgruppen behåller vi självklart ett av årets käraste arrangemang.

Det finns idag en stark kollekriv identitet på Möllevången. Många boende ser stadsdelen som sitt hem och gårdarna utgör de kollektiva vardagsrummen där vi träffas och umgås med grannar, bekanta och besökare. Det är därför väldigt viktigt att de boende får möjlighet att påverka och utforma sin gårdsmiljö så mycket som möjligt samt att man möjliggör för de boende att vistas där under trevliga former.

Från Möllevångsgruppens lokal på Södra Parkgatan utgår guidade visningar och erbjuds fika, underhållning och en presentation av den nyfixade lokalen och verksamheten. Det delas också ut kartor över vilka gårdar som är öppna och har aktiviteter och arrangemang.

Vill du delta genom att öppna upp din gård? Läs mer på hemsidan www.mollevangsgruppen.se om hur man kan göra. Även om tiden kvar är kort finns det i vanlig ordning plats för fler att vara med.

Arr: Möllevångsgruppen i samarbete med ABF Malmö

Kontakt: info@mollevangsfestivalen.net, Rebecca Löfstrand 0735-093662

Här är lite länkar om Gårdsdagen, från media, boende och samarbeten:

… och så finns eventet på Facebook såklart.

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: