Öppna din gård!

Festivalen är av folket för folket och det betyder att den blir precis det som du och vi gör den till.

Ta chansen och prata ihop dig med dina grannar och öppna upp er gård – med eller utan aktivitet eller arrangemang på den! De flesta av Möllans gårdar är superfina och att få möjligheten att gå runt och se på varandras gårdar ger inspiration och idéer kring vad man kanske kan göra på sin egen.

Ta kanske även chansen att genomföra den där idén du gått och tänkt på: rensa ut källaren och sälja ut på loppis, ordna kafé, spela musik, sätt upp en teater, ordna barnaktiviteter, tipspromenad, lägenhetsrundvandring – ingen idé är för galen för att prövas, alla initiativ uppmuntras!

Glöm inte berätta för oss vad ni ska göra så kan vi få med det i programmet, så hittar fler till er också. Maila boende@mollevangsgruppen.se så snart du kan, helst innan 10 juli.
Vi har en liten budget att röra oss med, så har ni idéer som är genomarbetade och kräver lite budget så hör av er så fort som möjligt så ser vi vad vi kan göra!

Även festivalen har tagit emot ett antal idéer som skulle passa bra att göra på en gård – kanske har ni möjlighet att ställa er gård till förfogande för något av dessa alternativ?
Just nu gäller det:
– Dollywood – gårdsfest med lokala bandet Dolly Daggers

Tango på innergård 2009

I år kommer följande gator vara avstängda:
Gröna gatan: Simrishamnsgatan 11-17 + 22-28
Konstgatan: Kristianstadsgatan 21-29 & Falkenbergsgatan 1-4
Röda Gatan: Kristianstadsgatan 9-19 + 12-22 & Ivögatan 8
Marknad: Simrishamnsgatan 1-9 + 10-20 & Simrishamnsgatan 19-23 + 30-34

Övriga avstängda:
Södra Parkgatan 20-26 + 27-39
Ängelholmsgatan 10-12
Möllevångsgatan 47-59
Möllevångstorget 12-14
Falsterbogatan 23-32

Organisera oss för ett bättre Möllan!
Att engagera boende på alla gårdar är en viktig del av grundtanken bakom festivalen. I förlängningen kommer detta nätverk mellan oss kunna bidra till att vi som bor i stadsdelen får mer att säga till om. Men då krävs det att så många som möjligt engagerar sig så att vi kan börja organisera oss! Ett väl fungerande boendenätverk kommer i sin tur att främja en rad positiva initiativ i stadsdelen, t.ex. kämpa för kvarboende i tider av bostadrättsombildningar, spridandet av nyhetsbrev gällande lokala frågor rakt ner i brevlådan, upprustning och förbättringar av innergårdar efter de boendes egna önskemål och på de boendes villkor, bildandet av kooperativa hyresrätter och mycket mer. Vi vill tillsammans med alla som bor i stadsdelen verka för en ökad närdemokrati och en hållbar utveckling av vårt Möllan!
Det är dags för alla vi som bor på Möllevången att ta saken i egna händer och organisera oss. Låt festivalen bli en manifestation av ett aktivt boendeengagemang!

Möllevångsgruppens boendegrupp håller möten varje onsdag kl 16-18 – välkommen att komma förbi då med dina frågor och engagemang kring boende på möllan!
Festivalen har också Öppet Forum varje måndag kl 15-18 för alla festivalfunderingar.
Platsen för båda är Möllevångsgruppen, Södra Parkgatan 27a.

Hör av dig idag!
boende@mollevangsgruppen.se / 0739-289657
http://www.mollevangsgruppen.se / http://www.mollevangsfestivalen.net

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: