Krönika: Barn av Möllan tar ledningen

Mikael Johansson kommer fram till festivalen att i krönikeform göra några djupdykningar i vad som händer. Här kommer den första!

Barn av Möllan tar ledningen!
Knappt en månad kvar tills att Malmös bästa festival öppnar upp och man kan redan känna aromen av den glädje som kommer svepa in över oss invånare, för ytterliggare en Summer of Love. Scener projiceras redan i huvudet av vackra människor, kroppsligt och själsligt, som gör ditt och mitt liv rikare under en lång tid framöver. Människor som skapar oumbärliga minnen när höstmörkret obönhörligt tar sig in i våra sinne.

Yamila i karnevalsstämning!

Det är denna känsla av glädje som fyller mig när jag sitter och konverserar med Yamila Contti, en av de drivande för Möllevångskarnevalen.

Aptitretare
Under det senaste året har de ansvariga för karnevalen byggt upp förväntningar genom att genomföra ett par olika mindre karnevaler i Möllans närområden. Det har bl.a. varit spöktåg och en vårkarneval, allt detta för att trigga invånarnas sinnen om det härliga som komma skall. Många som bor i Möllevången vet att det bästa som finns är när det händer något oförutsett och uppseendeväckande, vilket det ständigt gör i vår ”Stad”. Ja, du uppfattade detta uttalande rätt: Möllevången är en stad!

Huvudattraktionen
Det är i år den 12:e gången som Möllevångskarnevalen slingrar likt en orm, genom paradiset Möllan och det är barnen som agerar som dess huvud i år. Som varandes vår framtid är barnen det självklara valet för att ta ledningen i detta kärlekståg. Barn har ju till skillnad från oss vuxna inga bekymmer och många barn slipper uppleva den ondska som omgärdar vår värld. Dessa barn kommer också vara anledningen till att karnevalen fortsätter slingra om femtio år.

Din förening!
Förutom att karnevalen är religiöst och politiskt obunden så är alla föreningar välkomna att förgylla tåget och Yamila säger att det behövs mer av dessa. Är man som förening osäker på ett deltagande så är man välkommen att kontakta de ansvariga för att få hjälp, genom t.ex. en workshop.

Möllevångskarnevalen är ju som namnet poängterar något som är till för föreningar som har sin verksamhet i anslutning till Möllevången, men karnevalen välkomnar även föreningar i Malmö, Sverige och världen. Yamila säger att det för tillfället kommer karnevalstörstande gäster från Stockholm, Göteborg och Berlin.

Ett av de mest använda ord som finns när det gäller Möllevången är Kultur. Kultur i alla dess skeppnader: musik, teater, performance, konst m.m. och allt är en ingrediens i en karneval. Tillsätter man också det fantastiska faktum att det finns människor här som har en bakgrund i andra länders/områdens kulturer, så blir det en välsmakande gryta. Därför behövs Du som krydda för att ge styrka till en redan stark Möllevångskarneval!

El botellón
Alla tittar på varandra med beundran. Komplimangerna översvämmar hela Möllevångstorget och glädjen över att vara tillsammans vet inga gränser. Årets karneval var den bästa någonsin och nu blir den en belöning, eftersom gatufesten fortsätter hela natten lång. Dessutom så kommer denna känsla av tillfredställelse över något fullbordat inte lämna oss ensamma under de kalla vinternätterna.

Vill Du omvälvas av ovanstående känsla? Då kan Du kontakta Möllevångskarnevalen via info@mollevangskarnevalen.se eller besök hemsidan och facebook.

Alla andra underbara individer är välkomna att uppleva denna livsuppehållande tillställning den 24:e juli. Du gör det möjligt!

Som nämnts tidigare så är barnen huvudattraktionen och att många barn slipper medvetenheten av ondskan som ständigt hotar vårt samvete. Med denna fantastiska karneval ska vi försvara barnens glädje och inte låta det onda tränga in!

//Mikael Johansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: