Festivalkarta

I väntan på programmet så kommer här en smygtitt på hur festivalområdet kommer att se ut:

Annonser

3 svar

  1. Det var väldigt sorgligt att ni skulle ha en kommunist-gata (Röda Gatan). Jag antar att det kommer vara 100% tok-vänster som kommer att informera. Är det inte bättre vi lämnar politik utanför festivalen? Är tanken att det ska vara någon vänster-grej?

    • mycket intressant påpekande Viktor med tanke på att festivalen är ett projekt för de som är aktiva och engagerade på Möllevången. Dessa är (uppenbarligen) inte endast konstnärer/artister/kreatörer/musiker utan också politiskt medvetna personer. Jag blir då bara glad av att se att dessa grupper äntligen samlas under ett riktigt rött tak. Det är trots allt det sociala arbetet, det politiska arbetet som kan göra att något som Möllevångsfestivalen kan stå emot stadens makter: En stad som vill kommersiallisera vartenda utrymme vi har att dela gemensamt.

      Om stadens politiker fått stå oemotsagda – från autonom vänster – så hade Möllevången för länge sedan varit dyrt som Davidshall och en festival – byggd på idella krafter och ett öppnande av de gemensamma utrymmena – hade absolut inte hänt.

  2. Bra skrivit Svackan. Jag tycker det är sorgligt att Victor tror att Möllevången har uppstått ur ett vakuum. Området har formats av socialkamp. Där människor har fått offra liv och lem för att kunna ha någorlunda drägliga levnadsvillkor, dessa människor har alltid kallats tok-vänster.

    Jag kallas gärna tok-vänster ifall det innebär att man vill förhindra gentrifiering, maffia hyresvärdar och drägliga arbetsvillkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: