Kristianstadsgatan i gungning

Likt natten som står för dörren plockar konstscenen på uppmärksamhet igen, denna gången i skepnad av det psykadeliska 7-manna bandet Den Stora Vilan. Ett ord som psykadeliskt kan vara fyllt med så otroligt många intryck och det är med spänning åskådarplatsen intas.

Aron, som slår sig ner bredvid undertecknad, tycker det är halvdeprimerande att festivalen försvinner. Lina, som anslutit sig, och Aron fortsätter med att säga att Möllan är bäst i Malmö men är aldrig så bra som den är under festivalen. Lina hävdar bestämt att Möllevångsfestivalen är osvensk på ett bra sätt och är sommarens höjdpunkt. En blandning av olika kulturer och olika smaker. Aron har aldrig sett Den Stora Vilan och är väldigt nyfiken på vilka toner som kommer att ljuda över Kristiandsgatan.

C.a. 100 personer har vänt blickarna mot konstscenen när Den Stora Vilan vaknar upp. Vissa av bandets medlemmar bär minnen från den tid då den psykadeliska musiken var som störst, någon med långt stripigt hår och någon med färgglada kläder. När bandet inleder sin musikaliska resa lyssnar några intensivt, en del slumrar nästan in och andra pratar ostört som om de vore på en pub, vilket är den känslan som infinner sig om man ser till helheten. Vid första anblicken så får man en känsla av att bandet har ett arv från Lynyrd Skynyrd, men den känslan ersätts snabbt när bandet sätter gatan i gungning.
En abstrakt uppenbarelse infinner sig när man tittar upp på det hus som står närmast konstscenen och ser lägenheter lysas upp när Den Stora Vilan fortsätter ge publiken vad de vill ha. En ingrediens saknas dock för att 70-talet ska fångas in, nämligen personer som följer musikens svängningar på golvet framför bandet. Ju längre de håller på desto fler personer ansluter sig till den diggande skaran och när de slår an den sista tonen så är publiksiffran närmare 200.

Bandet säger att det är underbart att de har fått chansen att spela på festivalen. Det är det enda svar som kan fås utav bandet, innan de blir omsvärmade av människor som visar sin uppskattning över deras spelning.

Mikael Johansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: