Röda Gatan

Årets festival har den stora äran att ha en ny gata närvarande, den Röda Gatan. Här har vi nöjet att presentera en rad olika förbund o. dyl. Vi gästade två av dessa förbund för att ge Dig en liten aptitretare om vad som sker här.

Fika med en Muslim
På Röda Gatan finns Folkbildningsförbundet IBNRUSHD som idag ger alla en möjlighet att Fika med en Muslim. Syftet med IBNRUSHD är att man ska vara tillgänglig för muslimska förbund, så att de kan starta cirklar. Förbundet har på andra orter varit inblandade i Levande bok projektet som fanns på vissa bibliotek. Avin och Khaoula berättar sina tankar om Röda Gatan och deras egna mål för dagen. De tycker att det är skönt med ett sådant öppet forum och att det är en underbart avslappnad stämning. Syftet med deras närvaro är att visa att dom finns och de vill vissa att de inte vill bli isolerade i samhället. De är inte rädda för att ta en diskussion med människor som tänker olika, men tycker det är tråkigt om det är någon som har förutfattade meningar. De önskar en större öppensinnighet bland yngre människor, eftersom de uppfattar det ofta som att de saknar respekt för olikheter. Här blir du bjuden på en välsmakande fika, kryddad med oerhört trevliga människor.

Allt åt alla
Förbundet Allt åt alla har en interaktiv verksamhet i form utav ett eget Stadsbyggnadskontor. Här vill de visa på att olika perspektiv på klass och vinstintresse formar staden. Ett exempel på detta är Fridhem och Möllevången. Ur ett historiskt perspektiv så har Möllevångens arbetarklass byggt rikemansområdet Fridhem. Vinstintresse och klass förvandlar idag Möllevången till en turistplats för Fridhems invånare, vilket innebär att vanligt folk tvingas flytta. På Stadsbyggnadskontoret finns en dator där Du på ett interaktivt sätt kan bygga Din egna stad, utefter de egna behoven, utan att ta hänsyn till någon annans vinstintresse. Du kan droppa in här och generera en tanke om hur det egna område ska se ut och skapa en gatubild med parker, gågator, bänkar m.m.

Välkommen att göra Din röst hörd på vår sköna Röda Gata!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: