kl 22.30 Utomhusbio: Resan till Melonia!

Som avslutning i Jesusparken visar vi film på jättebioduk ute i det gröna! Ta med din stol, filt eller kudde och slå dig ner i parken och njut av utomhusbio som avslutning på festivalen.

RESAN TILL MELONIA
Regi: Per Åhlin, Sverige & Norge 1989. 104 min. Barntillåten, svensk dialog.
Långt ute till havs ligger grönsaksön Melonia, ett förtrollat paradis. Där bor ett myller av lustiga och fantasifulla figurer; trollkarlen Prospero och hans dotter Miranda,  trädgårdsmästaren Caliban, som till utseendet liknar ett vandrande grönsaksland, poeten William och stormfågeln Ariel.

En dag upptäcker Ariel att ett skepp är på väg mot Melonia. Ombord är skurkarna Slug och Slagg från Plutonia, en industriö där man håller barn instängda som slavar på vapenfabriken. Slugg och Slagg är ute efter att exploatera Melonia. Gömd i en stor låda finns också Ferdinand, en liten pojke som från fabriken på Plutonia. Ariel blåser upp en storm på havet för att hindra dem att ta sig till ön, men det visar sig att det inte är så enkelt och äventyret tar sin början.

Resan till Melonia är ett magiskt animerat filmäventyr om två sagoöar i havet.  Den bygger löst på Shakespears Stormen och är skapad av en av våra största animatörer, Per Åhlin, känd för sin säregna känsla för långa näsor, tättsittande ögon och sladdriga kroppar.
Hans Alfredson, Allan Edwall, Ernst Günther , Olle Sarri , Jan Blomberg, Robin Karlsson har lånat sin röster till filmens figurer.

Filmen visas i samarbete med Folkets Bio Malmö

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: