Möllevångskarnevalen

Foto: Camilo Pozo

Barnen i ledningen börjar plöja genom sina gator med glädje. En spirituell känsla griper tag i ansamlingen som följer tåget. Folk står längs ”ormens” väg och bejublar dess ringlande, såsom publiken i det pågående cykellopet Tour de France gör. Uppklädda, målade och dekorerade bjuder de glädjespridande individerna, stora som små, oss på en underbar resa genom vårt Möllan.

Hela den kultur som berikar vår kära stadsdel svävar förbi oss glädjetörstande människor. Tror inte att ett enda hörn av världen saknas i den färgsprakande härligheten. Här finns folkdräkter i gult, magdansöser i silver, djävlar och demoner, samt rullskridskobabes. Detta ackompanjeras av sambarytmer, uppmaningar att höja rösten i det kommande valet och Ship To Gazas vädjan till stöd.

När man vandrar genom folksamlingen så möts man av enbart positiva kraftuttryck: Jättetrevligt! Det piffar upp! Positivt! Underbart med de latinamerikanska rytmerna! Störtskönt! En person är rörd till tårar över engagemang!

Foto: Camilo Pozo

Den elfte Möllevångskarnevalen avslutas på Möllevångstorget under pompa och ståt. Där fortsätter danserna, musiken och budskapen att klinga. Fler och fler individer tar klivet in i gemenskapen  i de olika grupperna. Torget är i gungning och efterskalven av ytterliggare en lyckad karneval kommer att skälva inom oss länge!

Mikael Johansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: