Tankeväckande föreställning

Foto: Camilo Pozo

Vandrar mot cirkustältet i Jesusparken och i samma ögonblick, blir vi inspelade till tältet av Kristian som spelar pappan i föreställningen Prima ballerina, som precis ska ta sin början. Det är c.a. hundra personer i publiken, barn, föräldrar och övrigt i alla olika åldrar.

Foto: Camilo Pozo

En doft av tält slår emot alla som äntrar och det ger en påminnelse till alla äldre om de tider då de själva var barn, detsamma gäller undertecknad. Det är en mysig stämning i tältet, med barn som slår sig ner på kuddarna framför scenen, som har glitter i ögonen av spänning. Föreställningen är jättefin och inte så infantil som andra barnföreställningar många gånger kan vara och den har en superb interaktion med barnen, istället för nedlåtande. Sången och musiken är väldigt träffande och alla som har varit barn känner igen sig i de uttryck som klockrent presenteras.

Efter föreställningen samspråkar vi lite med aktörerna, som är Nina (Klara i föreställningen) och Kristian (Pappan i föreställningen) som kommer från Teater Commediva för att höra om deras syn på deras insats. Sara som spelar Prima Ballerina kan tyvärr inte närvara. Nina och Kristian är mycket nöjda med föreställningen, speciellt att det var så mycket barn och att dessa barn var fokuserade. Barnen levde sig in på ett fantastiskt sätt säger de och det ger aktörerna en extra push. Enligt Nina och Kristian så vill de väcka lite tankar med föreställningen, att man börjar inse vad som är viktigast i livet, jobbet eller barnen. Därför säger de att det är bra att föräldrarna är med och ser föreställningen.

Nina är skådespelare, Kristian musiker och Sara är dansare och de konstaterar att deras samarbete är grymt, en skön treenighet helt enkelt. I föreställningen är det en kamp mot hierarkin för både dottern (Prima Ballerina) och pappan (Chefen på jobbet), men de frigörs från detta ok och därmed så blir slutet gott allting gott.

Mikael Johansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: