VJ Shifty

En liten kylig bris sveper in över konstscenen när vi sitter och väntar på att VJ Shifty ska börja förse oss med information om hans syn på livet. Dessvärre övergår den svalkande brisen i en skrämmande Twin Peaks blåst efter en stund, vilket kan vara anledningen till att det inte är så många som söker sig till konstscenen i denna stund. Men det finns de som har den fantastiska möjligheten att få sina kulturella själar fyllda utan att behöva få sina kroppsdelar utsatta för vädrets okynniga makter, naturligtvis syftas det på lägenhetsinnehavarna på Kristiandsgatan 21-27.

Konserten börjar med en sekvens från en klassisk svensk film som projekteras mot Folkets Parks staket, sedan byggs stämningen upp med musik som ökar i tryck och intensitet allt eftersom. En kille sköter videoprojektionerna, samtidigt som en kille lägger på sin röst, en blandning av beat-boxande och rappande. Att på detta sätt skapa en installation känns tilltalande och fler börjar nyfiket bilda en ring runt konstscenen. Det är en härlig synkronisering mellan alla nödvändiga ingredienser: musiken, bilden och röstpåläggen. Efter ett tag börjar publiken mer och mer hänge sig åt musiken och detta beror inte enbart på grund av att vädergudarna skickat en förbannelse över stadsdelen nr. 1.

När VJ Shifty avslutat sin afton på konstscenen, så drar de första höstvindarna in över Möllan. Kan detta kanske vara en symbolik över att ridån håller på att gå ner för Möllevångsfestivalen för gott?

Mikael Johansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: