Var med och bygg upp Stad Solidar!

Stad Solidar är ett politiskt konstprojekt som är lika delar en interaktiv konstinstallation som en akt av civil olydnad och protest mot gentrifieringen av Möllevången, och specifikt mot PEABs bygge av lyxiga bostadsrätter på ödetomten bredvid Möllevångsskolan där det kooperativa bageriet Solidar tidigare låg.

Projektet genomförs av ett löst nätverk av grannar och boende på Möllevången tillsammans med andra som vill hjälpa till.

Under en veckas tid kommer vi att bygga en egen “stad” av kojor, planteringar och installationer på ödetomten. Det är ett interaktivt och deltagande projekt där vi grannar och boende tillsammans skapar en stad som byggs underifrån – av folket för folket!

Byggstart: söndag den 17 oktober kl 12.00.

Under hela veckan 17-24 oktober är vi på plats och bygger mellan 12-18. Vi har en del verktyg och material – kom och bygg med oss! Vi tar också tacksamt emot byggmaterial och verktyg.

Invigning av Stad Solidar: söndag 24 oktober kl 12.00

Hemsida Facebooksida Facebookevent

Annonser

Ett svar

  1. […] Stad Solidar är ett politiskt konstprojekt som är lika delar en interaktiv konstinstallation som en akt av civil olydnad och protest mot gentrifieringen av Möllevången, och specifikt mot PEABs bygge av lyxiga bostadsrätter på ödetomten bredvid Möllevångsskolan där det kooperativa bageriet Solidar tidigare låg. Projektet genomförs av ett löst nätverk av grannar och boende på Möllevången tillsammans med andra som vill hjälpa till. Under en veckas tid kommer vi att bygga en egen “stad” av kojor, planteringar och installationer på ödetomten. Det är ett interaktivt och deltagande projekt där vi grannar och boende tillsammans skapar en stad som byggs underifrån – av folket för folket! Byggstart: söndag den 17 oktober kl 12.00. Under hela veckan 17-24 oktober är vi på plats och bygger mellan 12-18. Vi har en del verktyg och material – kom och bygg med oss! Vi tar också tacksamt emot byggmaterial och verktyg. Invigning av Stad Solidar: söndag 24 oktober kl 12.00 Möllevångsfestivalen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: